Blinkis trafikklubb - trafiksäkerhet för barn

BLINKIS TRAFIKKLUBB FÖR BARN

Låt de yngsta få lära sig mer om hur de ska uppträda i trafiken på ett lekfullt sätt. Blinki är en trafikklubb för barn som grundades 2017. Den riktar sig till barn i förskoleåldern och fokuserar på att lära barn mer om trafiken på ett pedagogiskt sätt.

Rejmes Bil har en spännande hörna med pyssel för barn som besöker våra anläggningar och anordnar träffar där det händer många spännande och roliga upptåg för nyfikna barn!

LÄR BARNEN OM TRAFIKSÄKERHET

Barn som vistas i trafiken behöver lära sig att på ett säkert sätt korsa vägen, inte springa ut framför bilar och mycket mer. Blinkis lär ut trafiksäkerhet på flera sätt. Det går att hitta mycket material på hemsidan som låter barnen pyssla och ni kan tillsammans diskutera olika scenarion.

Trafiksäkerhet är viktigt att kunna och lära sig mer om. Det bästa sättet är att göra det på ett roligt och naturligt sätt som fångar deras intresse.

FÅ KOLL PÅ TRAFIKEN MED BLINKIS TRAFIKSKOLA

Gör det lätt att lära sig mer om trafiken. Som medlem i Blinkis trafikskola har barnen möjlighet att lära sig mer på egen hand, tillsammans med vuxna och med jämnåriga vid olika träffar. Att vara i trafiken kan vara spännande men det finns alltid risker.

Blinkis lär exempelvis barnen att titta vänster-höger-vänster innan en väg korsas, att inte springa över vägen och hur ett trafikljus fungerar – trafikvett som ökar barnens medvetenhet på ett naturligt sätt.