SÅ FÖRVARAR DU BÄST DINA BILDÄCK EFTER SKIFTE

När dina däck förvaras på rätt sätt så håller de längre och ökar därmed din trafiksäkerhet samt sparar dina pengar långsiktigt. Här ger vi dig några viktiga tumregler att ta fasta på om du vill förvara däcken skonsamt. Eller så gör du det enkelt för dig och lägger in dem på ett däckhotell.

Om dina vinter- och sommardäck förvaras på rätt sätt så åldras de inte negativt. Det är alltså inte själva åldern som försämrar kvaliteten utan slitage och exponering för fel klimat. I rätt förvaringsklimat ökar livslängden så att du sparar pengar genom längre perioder mellan de nödvändiga däckbytena.

HÅLL DÄCKEN BORTA FRÅN LJUS

Det finns några viktiga regler att beakta när du vill förvara däcken i en gynnsam miljö. För det första ska du aldrig förvara däcken utomhus. För att inte skada gummit måste de hållas borta från direkt solljus, strålningsvärme och även mot starkt neonljus som har en hög ultravioletthalt.

FUKT OCH VÄRME GER SÄMRE KVALITET

Dessutom behöver däcken skyddas mot fukt och för hög värme i luften. Däcken har nämligen en tendens att absorbera värme, vilket försämrar gummikvaliteten och ger en starkt negativ effekt på däckens prestanda – och din trafiksäkerhet. Undvik också att placera något tungt på ett förvarat däck och håll dem också på ett säkert avstånd från vätskor, oljor, ozon och höga fall.

SKYDDA DITT HEM MOT FLÄCKAR

Det är också viktigt att skydda förvaringsmiljön mot däcken. Däckgummit innehåller olja som ger svåra fläckar. Därför bör du använda förvaringspåsar i plast eller lägga en kartongbit eller dylikt på golvet innan du staplar hjulen.

TRYGG FÖRVARING PÅ DÄCKHOTELL

Det skonsammaste och tryggaste sättet att förvara dina däck är på ett däckhotell. På Rejmes däckhotell skiftas och balanseras dina däck i toppmoderna maskiner av specialistutbildade personliga tekniker som säkerhetskontrollerar och gör däcken redo för en ny säsong på vägarna. Sen transporteras de till förvaring i ett idealt klimat.

På Rejmes ingår alltid tvätt av hela bilen när du skiftar däck och däcken är alltid fullt försäkrade under hela hotellvistelsen.