BÄTTRE ERGONOMI PÅ REJMES DÄCKHOTELL

Att slippa tunga lyft är en bra anledning att ta hjälp av ett däckhotell när det är säsongsbyte. Men det är förstås minst lika viktigt att spara ryggarna på dem som utför jobbet varje dag. Därför har Rejmes nu installerat däckskiftes- och balanseringsmaskiner i världsklass som innebär en betydligt bättre ergonomi för däckhotellets personliga servicetekniker.

På Rejmes däckhotell har man valt att satsa stort på de personliga serviceteknikernas ergonomi. Istället för att lägga den tunga bördan på teknikernas kroppar så tar man istället hjälp av marknadens bästa maskiner för att utföra däckmontering, balansering och reparation av dubbdäck, sommardäck och friktionsdäck. Det innebär en ideal ergonomisk hantering med noll lyft vilket tydligt minskar skaderisken på både medarbetare och hjul.

INGEN FYSISK KONTAKT MED DÄCKET

Teknikerna hanterar inga däck fysiskt utan allt sköts via en truck och en rullvagn som med hjälp av en maskin lyfter in däcket på bilen. För däckbyte används en Hunter Revolution™ Tire Changer, en hydraulisk och helautomatisk hjulmontering för alla däck och hjulkombinationer som är enkel att använda och garanterar en närmast 100 procentig felsäkerhet. Maskinen är mycket precis och genom att all närkontakt med däcket sker med maskinens plastgrepp, skyddas inte bara teknikern utan även såväl fälg som däckegenskaper.

TVÄTT INNAN SKIFTE BRA FÖR BÅDE KUND, TEKNIKER OCH MILJÖ

Innan däcken läggs in på Rejmes däckhotell ingår alltid tvätt av hela bilen, i Rejmes tvättanläggning med biologiskt reningsverk. Däcken behöver därför inte tvättas för hand på hotellet, vilket ger mer effektivt rena däck samt spar på såväl teknikernas händer som Hallands vatten.

– Som arbetsgivare är det oerhört viktigt att kunna erbjuda en arbetsmiljö som inte sliter på medarbetarnas hälsa. Därför är vi glada över att  ha tagit ännu ett stort steg mot den ergonomiskt perfekta arbetsplatsen, säger Einar Gudmundsson, VD Rejmes Personvagnar AB.