EN SKADA PÅ RUTAN PÅVERKAR HELA BILEN

Om du har fått ett stenskott skall du laga det så snart som möjligt för att förhindra att fukt tränger in och förstör filmen i glaset eller att det spricker mer. På Volvobilar är vindrutan också en mycket viktig del i bilens avancerade säkerhetssystem för förarstöd. Här sitter nämligen antenn, kamera och laser som bland annat styr funktionerna trötthetsvarnare, autobroms, avståndskontroll och trafikskyltsinformation. En skada på din ruta kan med andra ord kraftigt försämra bilens säkerhet.

LAGA STENSKOTTET ELLER BYTA RUTAN?

Många stenskott går att laga och är inte så kostsamma, men beroende på var det sitter kan du av säkerhetsskäl behöva byta rutan – säkrast är att låta våra auktoriserade glasmästare göra en riskbedömning. Generellt är det en god idé att byta vindruta efter 15 000 mil, då normalt slitage ofta har försämrat förarens sikt och reaktionsförmåga.

DÄRFÖR ÄR DET VIKTIGT ATT VÄLJA EN AUKTORISERAD VERKSTAD

Vid bilglasreparation eller byte av vindrutan är det viktigt att anlita en auktoriserad verkstad så att du kan försäkra dig om att den lagade eller den nya rutan har samma egenskaper som den ursprungliga originalrutan. Detta eftersom bilens avancerade system för förarstöd endast fungerar tillförlitligt om de optiska toleranserna, glastjockleken och vikten är exakt rätt och rutan har monterats på rätt sätt med Volvo Original lim.

Vi på Rejmes är auktoriserad Volvoverkstad och har lång erfarenhet av bilglas. Här får du hjälp med såväl vindrutebyten som stenskottsreparationer.

Kontakta oss för tidsbokning på:
Tidsbokning Halmstad
010-788 30 03
skada@rejmesbil.se

Har du närmare till våra andra serviceanläggningar i Falkenberg, Laholm eller till vår samarbetspartner Torup, så står din personliga servicetekniker till ditt förfogande.