Laga dina däck hos Rejmes Bil - Vi är proffs

LAGA DIN DÄCK HOS OSS – VI ÄR PROFFS

Vi hjälper dig att välja däck som passar dig och din körning. Sommar- och vinterdäck, friktions- eller dubbdäck, plåt- eller aluminiumfälgar. Alternativen är många och vi har expertisen att ge dig de bästa rekommendationerna!

Rejmes Bil är proffs på att laga både sommar- och vinterdäck. Vi börjar alltid med att göra en översyn av däcket för att bedöma skadan och säkerställa att det går att laga. Att laga ett däck är betydligt billigare än att köpa nytt, oavsett om det är litet pyspunka eller ett helt platt däck. Oftast kan vi laga däck till din Volvo så att du snart är ute efter vägen igen, snabbt, smidig och enkelt för dig.

LAGAR OCH TIPS FÖR SOMMARDÄCK OCH VINTERDÄCK

Mellan den 1 december och den 31 mars, är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag. Som vinterväglag räknas snö, is och snömodd samt frost på någon del av vägbanan. Tänk på att vägrenen också räknas till vägbanan! Dubbdäck får användas under perioden 1 oktober - 15 april.

Undantag: Det är lagligt att köra med dubbdäck innan den 1 oktober och efter den 15 april om det är eller befaras bli vinterväglag.

Vi utför hjulskifte när det är dags och byta däck för säsongen utför vi hjulskifte och kan förvara dina däck på vårt däckhotell under den tid som de inte används.

MÖNSTERDJUP OCH DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ – DETTA GÄLLER

Det är viktigt att ha koll på ditt mönsterdjup på sommar- och vinterdäck. Det har med säkerheten efter vägen att göra, är mönsterdjupet för dåligt på din Volvo har det inte samma grepp efter vägen och i värsta fall händer en olycka. Risken för vattenplaning ökar markant och bromsförmågan blir mycket sämre med slitna däck, särsklilt på en våt vägbana. 

Mönsterdjup måste vara minst 1,6 mm på sommardäck och för vinterdäck gäller ett mönsterdjup på 3 mm. Mönsterdjupet är lagstadgat och något som de alltid kollar även på besiktningen. Du kan enkelt mäta mönsterdjupet med en svensk femkrona. Mellan siffrans övre del och myntets kant är det exakt 3 mm. Mät alltid där däcket är mest slitet.

För att du skall färdas säkert på våta, hala vägar, rekommenderar vi dig minst 3 mm på sommardäck och 5 mm på vinterdäck.

HÖR AV DIG TILL OSS FÖR MER INFORMATION

Vi kan hjälpa till med att både laga däck till din Volvo och välja ut nya däck som kommer att ge dig ett bra grepp efter vägen. Chansa inte då det kommer till väghållning och förmåga att bromsa, riktigt bra däck är värd varenda krona när du behöver bromsa tvärt för att någon springer ut framför bilen. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information, som proffs på däck hjälper vi gärna till och kommer med goda råd.

KARL BÄCK - Ansvarig eftermarknad
KARL BÄCK - Ansvarig eftermarknad
MEDARBETARE LEDNINGSLAGET, MEDARBETARE BILDELAR
Rejmes Halland - Halmstad