DÄRFÖR BEHÖVER DU HÅLLA KOLL PÅ DINA DÄCKS STATUS

Din trafiksäkerhet avgörs av hur du kör och av bilens säkerhetsutrustning. Här har däcken en avgörande roll eftersom dess kvalitet och lufttryck påverkar hela bilens köregenskaper. Därför är det mycket viktigt att du har koll på däckskicket, så att du vet när det är dags att skaffa nya.

Däck ses tyvärr alltför ofta som en negativ utgift och därför sparar man in pengar och avvaktar med däckbyte tills däcken är utslitna, något som förstås är mycket allvarligt för trafiksäkerheten. Och många blir förvånade över hur snabbt köregenskaperna försämras.

VÄRRE LJUDNIVÅ OCH SÄMRE GREPP

När däcket åldras och slits så blir gummit hårdare och då minskar effekten hos de ursprungliga egenskaperna. Framförallt påverkas ljudnivån och greppet, där det minskade mönsterdjupet gör att bullernivån ökar, samtidigt som greppet försämras.

Och redan när däckens mönsterdjup slipats ner till halva sitt ursprungliga skick så har däcken förlorat 80 % av sina ursprungliga vägegenskaper.

SPARA LIV OCH PENGAR

För att vara tryggt förvissad om ett bra mönsterdjup gäller det att byta däck ofta. Då får du också kortare bromssträcka på vått och torrt underlag samt den viktiga vattenavvisande kapaciteten som minimerar risken för vattenplaning.

Och det är inte bara för säkerheten som däcken ska vara i bra skick, det finns också pengar att spara. Då däcken påverkar ca 20–30 procent av fordonens totala drivmedelsförbrukning ger däck med lågt rullmotstånd lägre bränsleförbrukning.

FÖRBÄTTRAD TRAFIKSÄKERHET OCH MER PLATS ÖVER I FÖRRÅDET

Genom att lämna in dina däck på Rejmes däckhotell slipper du att kånka och förvara smutsiga däck i garage eller förråd och får istället en förvaring i optimalt klimat.

Med hjälp av världsledande teknik och expertis tar en personliga servicetekniker hand om dina däck och ger dig kontinuerliga säkerhetsrapporter. Vid hämtning är bilens sensorer nollställda.