VI ÄR PROFFS PÅ DÄCK

Vi hjälper dig att välja däck som passar dig och din körning. Sommar- och vinterdäck, friktions- eller dubbdäck, plåt- eller aluminiumfälgar. Alternativen är många och vi har expertisen att ge dig de bästa rekommendationerna!

Lagar & tips om däck.
SOMMAR- OCH VINTERDÄCK

Mellan den 1 december och den 31 mars, är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag. Som vinterväglag räknas snö, is och snömodd samt frost på någon del av vägbanan. Tänk på att vägrenen också räknas till vägbanan! Dubbdäck får användas under perioden 1 oktober - 15 april.

Undantag: Det är lagligt att köra med dubbdäck innan den 1 oktober och efter den 15 april om det är eller befaras bli vinterväglag.

MÖNSTERDJUP

Lagen kräver minst 1,6 mm på sommardäck och 3 mm på vinterdäck. Du kan enkelt mäta mönsterdjupet med en svensk femkrona. Mellan siffrans övre del och myntets kant är det exakt 3 mm. Mät alltid där däcket är mest slitet.

Tänk på att risken för vattenplaning ökar när mönstret på sommardäcken blir grundare än 3 mm. Även bromsförmågan på våt vägbana försämras ordentligt med slitna däck.

För att du skall färdas säkert på våta, hala vägar, rekommenderar vi dig minst 3 mm på sommardäck och 5 mm på vinterdäck.

 

 

Däckhotell

Dina däck är värda några månader på hotell

Om du ska skämma bort din bil med något, så är det bra däck. För det är med däck till bilen som med skor till kläderna – kombinerar du snygga kläder med slitna, smutsiga skor, blir inte helheten bra.

Läs mer om Rejmes Däckhotell.

Upptäck mer

Min volvo
Hitta personlig servicetekniker
Boka service
Hitta anläggning